0 items

Wat is een bifocale zonnebril?

 

Een bifocale zonnebril van Babsee is een zonnebril met twee functies

 

Een bifocale zonnebril bestaat uit twee delen. Een zonnebril zonder versterking en onderin een leesgedeelte met versterking.

Het leesgedeelte van de zonnebril zit onderin het glas. Hierdoor kan de bifocale zonnebril gebruikt worden om de ogen te beschermen bij buitenactiviteiten. En als er iets gelezen moet worden functioneert het leesgedeelte als leesbril. Door dat het leesgedeelte onderin de zonnebril zit kan de bril de hele dag gedragen worden.

Het leesgedeelte van de Babsee zonnebril zit aan de binnenkant van het glas. Hierdoor is het leesgedeelte nauwelijks zichtbaar.

Iedereen die nog nooit een bifocale zonnebril heeft gebruikt moet vaak wennen aan de omschakeling van dichtbij en verweg kijken in één bril. Het is anders dan een multifocale bril, waarbij de overloop van de sterkte geleidelijk overloopt in het glas. Bij een bifocale zonnebril is de overgang abrupt, het leesgedeelte werkt als een leesbril en de zonnebril werkt als een normale zonnebril

Kenmerken van een bifocale zonnebril

De Babsee bifocale zonnebril is een bril met details.

De zonnebril voldoet aan de Europese wetgeving CE ook zijn de brillen ISO gecertificeerd. De bril biedt de ogen 100% UVA/ UVB bescherming. Met een filter Cat.3 Dat wil zeggen dat de ogen ook goed beschermd zijn tegen de felle zon. Door de goede filter zijn de glazen donkerder. Om het leesgedeelte goed te kunnen gebruiken lopen de glazen van donker naar licht. Waardoor het leesgedeelte ook bij minder licht goed functioneert.

Bij de Babsee bifocale zonnebril zit het leesgedeelte aan de binnenkant.

Hierdoor is het leesgedeelte nauwelijks zichtbaar. Als je aan de binnenkant van de zonnebril kijkt zie je het leesgedeelte gemonteerd zitten.

Als het de eerste keer is dat je een bifocale zonnebril gebruikt is het altijd even wennen.

Het bovenste deel van de zonnebril is om ver weg te kijken, zonder correctie en het onderste deel om te lezen. Het is niet fijn om door het onderste gedeelte ver weg te kijken. Net zoals het niet fijn is om door een leesbril ver weg te kijken.

 

De kosten van een bifocale zonnebril

Omdat een bifocale zonnebril uit standaard sterktes bestaat en niet speciaal geslepen wordt zijn de kosten van een bifocale zonnebril vaak niet zo hoog als een multifocale zonnebril.

De Babsee zonnebril is een hoog kwalitatieve mooie zonnebril en nog praktisch ook voor een betaalbare prijs.

Er is nagedacht over het design. Het moest een mooie bril worden, handig en betaalbaar. Dit is vaak een moeilijke combinatie. Omdat de Babsee alleen standaard leesgedeelte sterktes beschikt zijn de kosten van Babsee niet te hoog geworden. De bril kan dan ook meteen meegenomen worden uit de ( online) winkel

Babsee is te koop voor 39,95. De zonnebril wordt geleverd in een mooi rubber hoesje en past bovendien door de brievenbus!

 

 

 

[instagram-feed]