0 items

Wat is een leeszonnebril

Een leeszonnebril zegt het al is een leesbril met een zonnebril in één

Wat zijn de kenmerken van een leeszonnebril

 

Nadeel van een leeszonnebril

 

Welke sterkte leeszonnebril is er nodig?

 

Bekijk de leeszonnebrillen

 

 

Leeszonnebril

Een leeszonnebril is een zonnebril met een leesbril in één bril. De zonneglazen zijn versterkt met de standaard leesbril sterktes variërend van +0.0 tot en met +3.0.

De zonnebril beschermt de ogen tegen schadelijke UV stralen. Door de leeszonnebril is het niet nodig om te knijpen met de ogen tegen de felle zon of omdat de kleine lettertjes niet goed gelezen kunnen worden. De leeszonnebril ziet er ook vaak ook beter uit dan een leesbril over de zonnebril. Even afhankelijk van het soort leeszonnebril natuurlijk, want die kunnen ook suf zijn.

Het nadeel van de leeszonnebril

Het nadeel van de leeszonnebril is dat deze zonnebril alleen gedragen kan worden bij het lezen. Het is niet prettig om met zo een bril ver weg te kijken omdat de leeszonnebril versterkt voor dichtbij. Dus zodra je opkijkt van je boek, tijdschrift, menukaart of krant moet de leeszonnebril af.

Een oplossing hiervoor is de zonnebril met leesgedeelte. Hier zit het versterkte leesdeel alleen aan de onderkant van de glazen.

Met deze zonnebril worden de ogen goed beschermt en kan er en gelezen worden door de versterking aan de onderkant. Bovendien functioneert de zonnebril als gewone zonnebril doordat er aan de bovenkant van de glazen geen versterking zit.

Het leesdeel van de Babsee zonnebril zit aan de binnenkant van het glas. Hierdoor is het leesdeel nauwelijks zichtbaar.

Welke sterkte leeszonnebril is er nodig?

De sterkte van de leeszonnebril komt overeen met de huidige leesbril sterkte. Soms is er een iets minder hoge sterkte nodig omdat de leeszonnebril natuurlijk alleen bij goed zonlicht buiten gebruikt wordt.

Babsee biedt een online test uit te vinden welke sterkte leesbril er nodig is. Op deze manier kan de sterkte van de leeszonnebril bepaald worden.

Deze test is alleen bedoelt voor mensen met ‘standaard ‘ ouderdomsverziendheid om de sterkte de leeszonnebril te ontdekken.

De test voor de leeszonnebril moet eerst uitgeprint worden. Het is helaas niet mogelijk om de test vanaf het beeldscherm te voltooien.

 

 

[instagram-feed]