0 items

Wat is een bifocale leeszonnebril

 Een leeszonnebril zegt het al, is een leesbril met een zonnebril in één. Bifocaal wil zeggen dat de zonnebril twee functies heeft. 

Wat is een bifocale leeszonnebril

Welke sterkte bifocale leeszonnebril verkopen jullie?

Wat zijn de kenmerken van een bifocale leeszonnebril?

Hoeveel kost een bifocale

 

 

Een bifocale leeszonnebril

Een bifocale leeszonnebril is een zonnebril met een leesbril in één bril.

Maar bij een bifocale leeszonnebril zijn niet de hele glazen versterkt met de standaard leesbril sterktes, maar alleen de onderkant. Dus het is een zonnebril om de ogen te beschermen, met een leesdeel aan de onderkant om de kleine lettertjes te kunnen lezen.

Een bifocale leeszonnebril heet ook wel een bifocale zonnebril. Want bifocale zonneglazen zijn glazen waarmee je van zowel ver weg als dichtbij kunt zien.

De zonnebril beschermt de ogen tegen schadelijke UV stralen. Door de bifocale leeszonnebril is het niet nodig om te knijpen met de ogen tegen de felle zon of omdat de kleine lettertjes niet goed gelezen kunnen worden

 

Welke sterkte bifocale leeszonnebril is er nodig?

De sterkte van de bifocale leeszonnebril is hetzelfde als de huidige sterkte van de leesbril. Soms is er een iets minder hoge sterkte nodig omdat de leeszonnebril natuurlijk alleen bij goed zonlicht buiten gebruikt wordt.

We hebben bij Babsee een online test voor de juiste leesbril sterkte.

De bifocale zonnebrillen van Babsee zijn beschikbaar in de sterktes +1.0, +1.5, +2.0, +2.5, +3.0

Kenmerken van een bifocale leeszonnebril

De Babsee bifocale leeszonnebril is een bril met de volgende kenmerken.

De zonnebril voldoet aan de Europese wetgeving CE ook zijn de brillen ISO gecertificeerd. De zonnebril biedt de ogen 100% UVA/ UVB bescherming. Met een filter Cat.3 dat wil zeggen dat de ogen ook goed beschermd zijn tegen de felle zon. Door de goede filter zijn de glazen donkerder. Om het leesdeel goed te kunnen gebruiken lopen de glazen van donker naar licht. Waardoor het leesdeel ook bij minder licht goed functioneert.

Bij de Babsee bifocal leeszonnebril zit het leesdeel aan de binnenkant. Hierdoor is het leesdeel nauwelijks zichtbaar. Als je aan de binnenkant van de leeszonnebril kijkt zie je het leesdeel gemonteerd zitten.

Als het de eerste keer is dat je een bifocale leeszonnebril gebruikt is het altijd even wennen.

Het bovenste deel van de zonnebril is om ver weg te kijken, zonder correctie en het onderste deel om te lezen. Het is niet fijn om door het onderste gedeelte ver weg te kijken. Net zoals het niet fijn is om door een leesbril ver weg te kijken.

 

[instagram-feed]